De Compost Brigade: Jeroen en Ralph

De kosten voor het scheiden van afval lopen op. Ondertussen neemt de maatschappelijke druk over het aantal kilo’s afval in reststromen toe. We willen minder afval produceren en geen onnodige kosten maken voor afval dat geen afval is.

 

Groen huishoudelijk afval is geen afval maar een belangrijke grondstof voor de enthousiaste thuis-composteerder. Onze ouders hadden een moestuin en een composthoop; groenafval bestond eigenlijk niet. Aansluiten in de rij bij de ROVA voor een gratis zakje compost zou lachwekkend geweest zijn.

 

De Compost Brigade, gewoon een burgerinitiatief van 2 enthousiastelingen (Jeroen Biesterbos en Ralph Mulders) zorgt voor bewustwording. Inzicht dat je geen compost hoeft te kópen, omdat je het zelf al hebt. En dat je direct geld kunt besparen, op meerdere fronten. Geld blijft in de knip en de rijkdom verrijst in je tuin. Het zorgt voor minder huishoudelijk afval en meer grondstoffen in je tuin.

 

Waarom zijn onze achtertuinen niet meer groen?

Geen tijd, geen groene vingers, geen zin in vieze handen, geen geld, geen know-how? Slechts 26% van het tuinoppervlak in onze gemeente is groen (onderzoeksbureau Cobra). Raalte blijkt in 2020 tot de 10 gemeentes van Nederland te behoren met de meest ‘versteende’ tuinen!!
Hier dromen wij van…

De groene container verwisselen we voor een compostbak. De Rova komt alleen nog voor de oranje en grijze container waardoor de afvalstoffenheffing omlaag kan. Maar bovenal (het is leuk om je eigen compost te maken) slepen we niet meer met ‘afval’ dat helemaal geen afval is.

We zijn gevestigd aan de;

Tolhuisweg 17, Raalte

RSIN Nummer : 864162777

Voor ons beleidsplan van 27-12-2022 klik hier >> Beleidsplan compostbrigade